HYS aloitti taipaleensa ihan tavallisena yhdennaisen kotisiivouspalveluna. Vuosien vieriessä asiakaskunta kasvoi ja samalla HYSin päällikkö Helena palkkasi apukäsiä. HYS kuitenkin kohtasi samat haasteet kuin kaikki muutkin siivousalan toimijat; ala on aliarvostettu ja alipalkattu, työntekijät uupuvat ja vaikka asiakkaat arvostavat kotiaan siivoovaa, päätyi Helena myymään toiminnan eteenpäin toiselle kotisiivousalan yrittäjälle. HYS toivoo että kaikki vanhat asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä uuden yrittäjän hellässä huomassa.

Monet toimijat ovat vastanneet alan vaikeuksiin joko vähentämällä palvelua tai nostamalla hintoja, tai molempia. Monet työt on erillishinnoiteltu ja laskun suuruus riippuu paitsi käytetystä ajasta myös tehdyistä töistä. Usein perinteisessä kotisiivouksessa asiakas joutuu ennen siivousta itse siivoamaan lattioilta ja tasoilta niille jääneet tavarat. Siivoukseen ei yleensä myöskään kuulu pyykkihuoltoa, tai edes tiskausta, ja mikä koti on oikeasti puhdas pyykkikasoineen ja tiskeineen? Siten asiakas joutuu vielä siivoojan käynnin jälkeen pyykkäämään, tiskaamaan, lajittelemaan ja viemään roskia jne. Monien yritysten kanssa voi toki siivouksen sisällöstä sopia, mutta kun hinnoittelu on tuntiperusteinen, on ymmärrettävää, että halutaan säästää siinä missä voidaan. Usein myös henkilöstön vaihtuvuus on kova, ja syystä. Siivousalalle on todella vaikeaa saada motivoituneita, päteviä, tarkkoja, tehokkaita tyyppejä, jotka vielä käsittävät että kotien siivous on luottamustehtävä, ja kotisiivooja asiakaspalvelija. Tämä oli yksi syy miksi Helena laittoi HYSin perinteisen toiminnan pois, timanttista tekijää töille oli vaikea löytää.

Nyt HYS on kuitenkin palannut, ja aivan uudella konseptilla. Emme enää tarjoa perinteistä kotisiivousta, jossa asiakkaan täytyy ensin itse siivota jotta siivoojan kehtaa päästää kotiin. Me teemme supersiivouksia suureen tarpeeseen, sillä koemme että työllä jota teemme pitää olla merkitystä. Haluamme tarjota asiakkaalle paitsi puhtaan kodin, myös arjen helppoutta, kauttamme saatte koko paketin, ilman etukäteisvalmisteluja ja stressiä. Ja aina samoilta siivoojilta, sillä HYSin supersiivoojat tekevät vain sen verran kohteita kuin tehotiimin kalenteriin mahtuu. Lisätietoa siivouksista Supersiivous sivulta.

Terveisin,

HYSin tehotiimi